Liefde voor de Anadol

Ik roep Holger terug, die er zo maar aan voorbij loopt. Er staat een oldtimer op de stoep waar weliswaar het een en ander aan moet gebeuren, maar die toch mooi genoeg is om even te bewonderen. Het is een zandkleurige Dodge waarvan de bumper helemaal zelfs helemaal omwikkeld is met dik sisaltouw.

Als we omhoog kijken, zien we dat we voor AK KLASIK GARAJ staan wat een eenmansbedrijfje blijkt te zijn van ene Eyüp Akdağ. Als de garagehouder ons in de gaten krijgt, nodigt hij ons onmiddellijk uit in zijn werkplaats om de nog te restaureren oldtimers te bekijken.
Holger raakt helemaal lyrisch als hij enkele Anadol-modellen ziet staan, destijds dé moderne auto, helemaal van Turkse makelij.
In december 1966, Holger woont dan al een tijdje in Istanbul, rolt het allereerste exemplaar van de Anadol in Istanbul van de band.

De Anadol is een tweedeurs sedan, waarin een 1200 cc Ford Anglica Super-motor zit. Hij weegt iets meer dan 800 kilo en heeft voor die tijd afwijkende grote ronde koplampen . Het bijzondere aan het voertuig is verder dat de carrosserie bestaat uit glasvezelversterkte kunststof.
Al snel wordt de Anadol voor de Turken wat de Trabant dan reeds is voor de Oost-Duitsers, namelijk hét bewijs dat je als land meegaat in de technologische vooruitgang. De slogan luidt dan ook: “Anadol, de auto van dit land”.
Via een uitgeloofde prijsvraag komt de naam Anadol als winnaar uit de bus, wat verwijst naar Anatolië en in het logo van de merk krijgt het Hittitische hert de hoofdrol, een belangrijk Anatolisch symbool dat herinnert aan de Hittieten. Di was een volk uit de bronstijd, dat leefde rond de stad Hattuşa in noord-centraal Turkije.

Ruim twintig jaar en enkele modellen, waaronder een pickup versie, later stopt de productie en vandaag de dag is de Anadol een geliefde oldtimer. 

Maar terug naar Eyüp Akdağ, een expert in het restaureren van oldtimers van merken als Dodge, Mercedes, Opel en Ford maar, vertelt hij, zijn specialiteit is toch wel de Anadol.

De wanden van de relatief kleine werkplaats zijn behangen met wieldoppen en vitrinekastjes staan vol met autoradio’s en allerlei meterklokjes.  

Eyüp vertelt enthousiast en met veel liefde over zijn werk. Auto’s die weer helemaal in de originele staat zijn teruggebracht, verkoopt hij met regelmaat aan klanten in Qatar en de andere zet hij in een drie verdiepingen tellende showroom, elders in Istanbul. Ook daar zijn we natuurlijk van harte welkom en als we in het najaar hier weer zijn, zullen we dat ook zeker doen. 

Als herinnering aan deze weer bijzondere ontmoeting, geeft Eyüp ons een gegoten embleem van het Anadol-logo cadeau en natuurlijk gaan Holger en ik tot slot nog even met hem op de foto. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.