BLOGS

Hieronder de link naar eerdere blogs. Ze zijn in gecomprimeerd PDF formaat en kunnen snel gedownload worden. Als u nog geen PDF reader heeft, kunt u die hier downloaden.

2011 Georgië, Armenië en Turkije.

Onze ervaringen in twee voormalige oostblok landen en ons geliefde Turkije.

Klik hier om het blog de downloaden.

2012, Andalusië

Een reis door Andalusië, we waren het al een tijd van plan. Een heerlijke maand met veel cultuur en natuur.

Lees ons blog hier.

2013, Oekraïne.

Enkele rijke steden, een arm platteland. Nog niet echt op toerisme ingesteld, al denken vele Russen daar anders over.

De Krim behoort nog aan de Oekraïne, steden als Lviv, Kiev en Odessa zijn zo mooi.

Lees ons blog hier.

2015, Turkije en Georgië

Een poging om Azerbeidjan binnen te komen lukte niet, onze auto was hen te oud. We hebben wel genoten in Georgië. En in Oost Turkije waren de mensen, vlak voor de parlementsverkiezingen, zeer optimistisch. Later zou dat letterlijk teneergeslagen worden.

Lees het hier.

2015, Istanbul.

Het is een oneven jaar, dus Istanbul trekt in het najaar; de kunst biënnale. 

Maar elke keer in deze magische stad zien we nieuwe dingen en spreken we weer verrassende mensen.

Lees het hier.

2016 Istanbul

Istanbul in het voorjaar. De zon schijnt, er is veel groen, het is mooi. De inwoners van istanbul koesteren de groei en wilden niet dat het Gezi park werd opgeofferd aan nog een grote shopping mall.Ook dat is Istanbul.

Lees het hier.

2016 Turkije

Dit jaar rijden we door het midden van Turkije. Nieuwe steden, de centrale hoogvlakte, weer zo veel lieve ontmoetingen. Het land blijft een grote verrassing.

Lees het hier.

2017 Turkije

Dit jaar een reis door Anatolië, met veel van haar verborgen schatten. De geschiedenis van Turkije biedt zo veel, dat het onmogelijk is alles te zien. Het land is qua cultuur en natuur zo rijk, dat het haast niet te bevatten is. Steeds weer zo veel mooie nieuwe indrukken!

Lees het hier.

2018 Gaziantep en Istanbul

We gaan naar Gaziantep en naar Istanbul. Gaziantep is ons een paar jaar geleden zo goed bevallen, dat we er nogmaals wat dagen doorbrengen. Daarna natuurlijk Istanbul. Een jaar zonder istanbul is immers niet compleet.

Lees het hier.

2018 Italië

Italië, met een nadruk op Sicilië. Voor ons een vrij onbekende reisbestemming, maar we gaan zeker nog een keer. Wat een rijkdom en diversiteit treffen we aan. En door de reizende kunstbiënnale Manifesta in Palermo wordt het allemaal nog mooier.

Lees het hier.

2019 Istanbul

Een bezoek aan Istanbul in het voorjaar. Veel groen in de stad die zowel in Europa als in Azië ligt. We zien weer nieuwe dingen, we ontmoeten weer oude kennissen. Elke keer weer een cadeau.

Lees het hier.

2019 Turkije

Nou zeg, nog niet uitgekeken in Turkije? Nee, we reizen door Oost Turkije en zien veel moois. Onder meer het Baksi Museum voor moderne kunst, verscholen in de bergen, gelegen in alle rust. Wat een verrassing!

Lees het hier

2022 Istanbul

Even een reispauze door het coronavirus. Maar we missen Istanbul erg, en besluiten weer te gaan. Weer een verslag van de mooie dagen die we er in het voorjaar hebben meegemaakt.

Lees het hier